Problem 2 av 100: Handbollen behöver nå ut längre, bättre och mer

Handbollskanalen gör sin största satsning någonsin och tar krafttag för svensk handbolls utveckling.

Vi arbetar med ”Handbollens 100 problem” där vi tillsammans med er läsare, handbollsintresserade, näringsliv, kommuner och andra aktörer vill identifiera problem och hinder för svensk handbolls utveckling. Vi kommer sedan sätta tänderna i problemen och systematiskt hitta förslag på lösningar.

Problem 2: Handbollen behöver nå ut längre, bättre och mer

Beskrivning

I dagens komplexa och överflödiga mediabrus krävs skicklighet, list och innovativa grepp för att slå igenom. För att nå ut till de som ska träffas av det ni vill kommunicera. Handbollen har en utmaning på flera nivåer att attrahera till läsning och skapa intresse kring aktiviteter och sin verksamhet.

Webbsidor, sociala medier, podcast, nyhetsbrev, influencers. Det råder inte brist på lösningar och verktyg – men hur använder vi det på bästa sätt?

Metod

Den 10 maj bjöd Handbollskanalen in till en kostnadsfri föreläsning där Handbollskanalens grundare Oskar Mattelin och Jimmy Grandin delade mig sig av sina bästa tips och tricks. Hur får vi medier att plocka upp våra nyheter? Hur skapar vi proffsighet i sociala medier men med en personlig touch? Det blev en oerhört intressant och konstruktiv diskussion där klubbarna delade kunskaper mellan varandra. Läs mer om Finallunchen här:

LÄNK: Finallunchen blev en succé – ”hade velat ha mer tid”

Lösning

De klubbar som deltog på Handbollskanalens föreläsning kring kommunikation fick med sig nya kunskaper och insikter hem vilket ger förutsättningar till att förbättra sitt eget kommunikationsarbete. Flera deltagare uttryckte redan på plats entusiasm över nya verktyg de ska implementera i sina klubbar.

Material

Inte nog med det – vi vill ju att alla klubbar och föreningar i handbollssverige ska kunna utvecklas – så här bjuder vi på presentationsmaterialet.

Här kan ni kostnadsfritt ladda ner Handbollskanalens presentationsmaterial från den 10 maj.

[pdf-embedder url=”http://handbollskanalen.se/wp-content/uploads/2018/08/hk-finallunchen-2018.pdf” title=”hk-finallunchen 2018″]

Öppna presentation i full storlek.

Handbollens 100 problem

Det är nu hög tid att sluta muttra för sig själv om saker som borde vara si och så. Var med och bidra till svensk handbolls utveckling. Det första steget är att identifiera alla problem som finns.

Hör av er med ALLT. Hög och lågt. Från att det saknas en golvtork i er hemmahall, via dålig musik i arenorna till problemet med hjärnskakningar inom idrotten. Ni har säkert minst fem saker som ni gått och stört er på de senaste åren – låt oss veta!

Följ denna länk för att nå formuläret där du kan skicka in dina förslag:

LÄNK: Formulär till 100-listan

100-listan

  1. Problem 1 av 100: Handbollen har för få sponsorer