Problem 1 av 100: Handbollen har för få sponsorer

Handbollskanalen gör sin största satsning någonsin och tar krafttag för svensk handbolls utveckling.

Vi arbetar med ”Handbollens 100 problem” där vi tillsammans med er läsare, handbollsintresserade, näringsliv, kommuner och andra aktörer vill identifiera problem och hinder för svensk handbolls utveckling. Vi kommer sedan sätta tänderna i problemen och systematiskt hitta förslag på lösningar.

Problem 1: Handbollen har för få sponsorer

Beskrivning

Att bedriva handbollsverksamhet kostar pengar och olika typer av sponsorer är ofta en viktig inkomstkälla. Samtidigt brottas många föreningar med kunskaps- och kompetensbrist inom området.

– Hur arbetar man med sponsorer?
– Finns det någon process?
– Vad är vanliga problem och hur löser vi dem?
– Hur paketerar vi vår CSR-projekt?

Metod

Den 10 maj bjöd Handbollskanalen in till en kostnadsfri föreläsning med en av Sveriges främsta experter på sponsring. Magnus Berglund beskrev hur svenska handbollsföreningars sponsorarbete kan förbättras och presenterade förslag på både processer och verktyg. Läs mer om Finallunchen här:

LÄNK: Finallunchen blev en succé – ”hade velat ha mer tid”

Lösning

De klubbar som deltog på Handbollskanalens föreläsning med Magnus Berglund har nu fått ett startskott till sitt uppgraderade sponsorarbete. Med nya kunskaper och insikter ökar möjligheterna till att höja upplevelsen och värdet för sponsorer – vilket i sin tur kan leda till ökade intäkter.

Material

Inte nog med det – vi vill ju att alla klubbar och föreningar i handbollssverige ska kunna utvecklas – så här bjuder vi på presentationsmaterialet.

Här kan ni kostnadsfritt ladda ner Magnus Berglunds presentationsmaterial från den 10 maj och där finns även hans kontaktuppgifter om ni vill ta del av hans tjänster och lär er ännu mer.

LÄNK: [pdf-embedder url=”http://handbollskanalen.se/wp-content/uploads/2018/08/Finallunchen-2018-Handbollskanalen-Sponsring-Appendix.pdf”]

Öppna presentation i full storlek.

Handbollens 100 problem

Det är nu hög tid att sluta muttra för sig själv om saker som borde vara si och så. Var med och bidra till svensk handbolls utveckling. Det första steget är att identifiera alla problem som finns.

Hör av er med ALLT. Hög och lågt. Från att det saknas en golvtork i er hemmahall, via dålig musik i arenorna till problemet med hjärnskakningar inom idrotten. Ni har säkert minst fem saker som ni gått och stört er på de senaste åren – låt oss veta!

Följ denna länk för att nå formuläret där du kan skicka in dina förslag:

LÄNK: Formulär till 100-listan