Önnered hakade av Boden efter paus

Hanna Eriksson väntar ut ett skott. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Önnereds HK litade till sin målvakt under en knackig anfallshalvlek. Hanna Eriksson stod pall även efter paus när utespelarna fick upp ångan till 26–17 mot Boden Handboll.

Keepern hade med sig en hög räddningsprocent och Önnered kom till start mot Boden Handboll med två fullpoängare.

Det senare var svårt att skönja bland många misstag under den inledande, täta halvtimmen.

Först dröjde det en god stund innan matchen fick karaktär och styrsel i attackerna. Hemmalaget fick vänta sex minuter på nätrassel, efter 1–1 kunde Önnered visserligen justera upp frekvensen och straffa bortalaget för några misstag.

Försprånget var långtifrån  passningssäkrat i en period där få avslut nådde fram.

Boden bytte in Yasmin Domonji och fick igång försvarsfötterna. Moa Nilsson stod för tyngden från distans och när niometerskollegan Domonji vräkte in sitt första skott var bortalaget uppe i ledning, 6–7 på tavlan.

Önnered såg mindre komfortabelt ut långa stunder. De grönklädda kunde åtminstone dra nytta av Erikssons aktioner mellan stolparna.

Målvakten stoppade drygt varannat skott, Eriksson fortsatte sitt storspel direkt efter paus samtidigt som lagkamraterna började vässa det tama skyttet så smått.

Lovisa Ekberg tog över som spelfördelare och hade ett finger med i flera av målen i minirycket till 14–10.

Bortalagets replik räckte bara till strömål och i det stora hela allt mindre att säga till om.

Med Ekberg (fem mål) som uppdaterat anfallsnav och Eriksson (50 procent) i stabilt slag vann ÖHK sin tredje raka seger. Boden var en jämbördig motståndare halvvägs, sedan gick det lite väl snabbt från häng till hopplöst läge för det poänglösa laget.

Önnereds HK–Boden Handboll 26–17 (9–8)