Önnered mosade Kristianstad – en seger från semifinal

Fanny Elovson, Önnereds HK. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Kristianstad HK hade säkert goda förhoppningar om att kunna hota Önnereds HK i match 3 i kvartsfinalserien. Så blev det aldrig – Önnered vann med 33–24 och är därmed en seger från semifinal.

Önnered krossade Kristianstad i den första kvartsfinalen, men i Kristianstad var det betydligt jämnare och KHK kvitterade kvartsfinalserien till 1–1. Öppet inför kvartsfinal 3? Hyfsat. Så var åtminstone känslan inför, där ÖHK trots allt fick gälla som favorit.

Och det var svängigt i första halvlek. Önnered hade ledningen med 6–2 efter tio minuter och bortalaget fick knappt iväg skott mot mål – när de fick det stod Jenny Sandgren där och räddade. Efter det spelade bortalaget upp sig och efter lite mindre än kvarten spelad var ställningen 7–6.

Därefter kom det matchavgörande rycket från Önnered. 7–6 blev till 19–11 i paus, alltså en avslutning på halvleken där ÖHK totalt mosade gästerna från nordöstra Skåne. De avslutande 16 minuterna vann Önnered med 12–5 och där avgjordes matchen. Det var framförallt mängden tekniska kväll som förstörde kvällen för Ulf Schefverts lag.

Den andra halvleken blev av förklarliga skäl mer av en transportsträcka. Om KHK hade dominerat från start i andra så hade det kanske blivit match av det, men Önnered hade hela tiden bra koll på tillställningen och kunde defilera in i mål.

Önnered vann med 33–24 och leder nu kvartsfinalserien med 2–1 i matcher. En seger till och ÖHK spelar semifinal för andra säsongen i rad. Den fjärde kvartsfinalen spelas i Kristianstad på måndag.