Önnered – Ystad fortfarande en öppen affär

Ystads IF:s Julius Lindskog Andersson. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

Dags för andra seminalmatchen och Ystad ska försöka återvinna sitt självförtroende efter tunga förlusten senast mot sensationen Önnered.

En tydlig försvagning för Önnered kunde konstateras direkt i första halvlek, Önnereds viktiga kantspringare Alfred Ehn och playmakern Hugo Forsberg saknades på grund av sjukdom. Å andra sidan gällde samma sak med Elliot Stenmalm i Ystad.

Från första sekund hade den här matchen ett ansikte som skilde sig helt från den första semifinalen. Nu var det inget sönderfallet Ystad som Önnered lätt manövrerade ut. Med spelare som Kim Andersson och Julius Lindskog Andersson i frontlinjen såg man redan i halvtid att matchen kunde gå till avgörande i slutsekunderna.

Ystad hade dock ett visst övertag, som mest ledde laget med tre mål. Men Önnered visade sig ha krafter att hämta upp alla underlägen.

Halvtidsresultat: 12 – 12

Andra halvlek var i 20 minuter helt jämn och oförutsägbar. Kanske vägde det lite lätt över till Ystad. Inte minst sedan Oskar Joelsson fick en vitamininjektion och satte sju mål, alla i andra halvlek.

Så hände det som inte får hända i en semifinal. När 5-10 minuter återstod fick Önnered sin enda period av missade chanser och tekniska fel. Vips var Ystad där och ledningen var plötsligt uppe i fyra mål. Fullt tillräckligt för att hålla undan trots att Önnered chansade med man-mot-man-spel.

I Ystad var det som vanligt Julius Lindskog Andersson som såg vassast ut i offensiven. I defensiv hade Ystad en mycket välspelande Erik Hvenfelt i målet, tyvärr illa skadad i slutet av matchen.

I Önnered spelar två män just nu sitt livs handboll, den ”gamle” Sebastian Abrahamsson i målet och ungpojken Pelle Segertoft.

Nu får spelarna en välbehövlig vila en vecka. Det lär behövas, dessa matcher tar enorma mängder energi.

Slutresultat: 25 – 29