Krisen i Kielce – vad händer med Andreas Wolff?

Andreas Wolff, tilltänkt förstaval av Tysklands VM-målvakter. Foto: Bildbyrån

I den polska handbollsklubben Kielce är det just nu svettigt ekonomiskt och inför säsongen 2019/20 kan det bli ännu värre. Då tillkommer nämligen en, förmodligen, stor lönepost när den tyske målvakten Andreas Wolff ansluter. Nu spekulerar tysk media i om Wolff överhuvudtaget kommer att dra på sig den gula Kielce-dressen.

I förra veckan kunde vi rapportera om den ekonomiska krisen i Kielce. Under 2018 uppgick pengabidraget från stadshuset till två miljoner zloty men nu har klubben ansökt om ytterligare 4,5 miljoner zloty (10,5 MSEK) för att undvika en konkurs.

Det pressade ekonomiska läget i klubben påverkar självklart spelarna i truppen som enligt uppgifter från flera källor saknar fem löneutbetalningar från förra säsongen. Det förekommer också uppgifter om sjunkande löner med upp till 25%.

2017 signade den tyske stormålvakten Andreas Wolff, som just nu delar målvaktsposten i Kiel med Niklas Landin, ett kontrakt med Kielce. Kontraktet börjar först gälla först sommaren 2019 och nu spekulerar den tyska tidningen Kieler Nachrichten i om Wolff överhuvudtaget kommer att ansluta till Kielce.

– Jag kommer att sluta med handboll och bli professionell Call of Duty-spelare, svarade Wolff skämtsamt när Kieler Nachrichten frågade om en plan B för sommaren 2019.

Men det kom också ett mer allvarligt och klassiskt ”locket på”-svar från tysken:

– Seriöst, just nu fokuserar jag bara på sommaruppehållet och kommande säsong med Kiel. I THW är det viktigt att vinna matcher så mitt fokus kan inte vara på något annat, fortsatte Wolff.

Andreas Wolff är inte den enda blivande Kielce-spelaren vars framtid i klubben det nu spekuleras kring. Som Handbollskanalen tidigare rapporterat om cirkulerar uppgifter om att Paris Saint-Germain vill norpa den kroatiske playmakern Luka Cindric som denna sommaren lämnar HC Vardar för spel i just Kielce. Prislappen sägs uppgå till nätta 41,6 miljoner svenska kronor.

Källor:
Muss Wolff um Kielce-Wechsel zittern? (Kieler Nachrichten)
PGE VIVE Kielce prosi miasto o rekordową dotację. Mistrz Polski ma duże problemy finansowe (echodnia.eu)
Suludi transfer koji ruši sve rekorde: Hrvat postaje najskuplji rukometaš u povijesti! (tportal.hr)