EXTRA: Staden Kielce drar åt svångremmen – inget ökat bidrag till handbollsklubben

Talant Dujshebaev, tränare PGE VIVE Kielce. Foto: Bildbyrån

Att den polska klubben PGE VIVE Kielce är i ekonomisk obalans har nog ingen undgått. I förra veckan frågade man stadshuset om 4,5 miljoner Zloty (10,6 MSEK) i extra stöd men det blev, enligt uppgifter från handballnews.pl, ett nej från borgmästare Wojciech Lubawski.

PGE VIVE Kielce kommer inte att få det ekonomiska extrastöd från stadshuset som klubben frågat om. Detta meddelades i dag under en presskonferens som Kielces polska motsvarighet till svenska stadsfullmäktige hade kallat till.

– Jag vågar inte ta dessa pengar från vår budget just nu då det kommer att skada andra enheter, ska stadens borgmästare Wojciech Lubawski ha sagt enligt handballnews.pl.

Handbollsklubben har de senaste tio åren fått 22 miljoner Zloty (51,8 MSEK) i stöd från staden och både 2016 och 2017 fick staden gå in med 2 miljoner extra (4,7 MSEK, totalt 9,4 MSEK) för att täcka upp ett minusresultat. Och även om klubben skulle få de extrapengar som det ansökts om i år så ser inte staden några garantier för att det tar slut här.

För att på något sätt balansera den dåliga ekonomin så har playmakern Dean Bombac sålts tillbaka till Pick Szeged, tre år innan hans kontrakt skulle utgå. Vidare så har det som bekant ryktats om att Paris Saint-Germain vill köpa loss kroaten Luka Cindric, som ansluter från HC Vardar denna sommaren, för 41,6 miljoner svenska kronor.

Tidigare i dag satte vi även frågetecken kring Andreas Wolffs, i dag THW Kiel, framtid i Kielce. Tyskens kontrakt med den polska mästarklubben börjar gälla 2019.

Källa: Handballnews.pl