Luka Cindric till PSG i gigantisk övergång?

Bild: Luka Cindric. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Kielces playmaker har hamnat i centrum av en värvningskarusell som snurrar allt fortare. I kroatisk media florerar uppgifter om oöverträffade summor och allt högre bud för att Cindric ska förstärka Paris Saint-Germain per omgående.

Trots att han inte spelat en minut i Kielcetröjan kan Cindric ändå bli en bra affär för det polska mästarlaget, enligt Tportal.hr.

Ja, bra affär är en kraftig underdrift. Om den går i lås handlar det om den högsta övergångssumma handbollen har skådat.

PSG sägs först ha lagt ett bud på en miljon euro, följt av en höjning till två och en halv miljon. I den senaste kontakten kunde den storsatsande klubben tänka sig att ge fyra miljoner euro (motsvarande 41,6 MSEK) och förefaller mycket angelägna att skriva kontrakt med Cindric.

Sajten hballtransfers.com, vars grundare Rasmus Boysen uppmärksammat de pågående förhandlingarna, placerar redan PSG i topp över transferkostnader.

För att köpa loss Nikola Karabatic från FC Barcelona 2015 fick man punga ut två miljoner euro. Cindric skulle alltså dubbelt bli så dyr, för att inte tala om de banbrytande ekonomiska signaler som följer med på det eventuella köpet.

LÄNK: Suludi transfer koji ruši sve rekorde: Hrvat postaje najskuplji rukometaš u povijesti!