Kielce-presidenten: ”Går i konkurs utan hjälp från stan”

Handbollsfans i Kielce.

Tonläget kring PGE Vive Kielces ekonomiska problem blir allt mer pressat. Presidenten Bertus Servaas erkänner krisläget, men väljer samtidigt att lägga tryck på beslutsfattarna.
– Jag skulle vilja veta om det finns ett behov från stan att Kielce spelar på den här nivån. Annars kan vi gå i konkurs och spela i andraligan, säger han till echodnia.eu.

Storklubbens framtid och mycket pengar står på spel. 

Handbollskanalen har redan uppmärksammat förfrågan om ökade bidrag, 4,5 miljoner Zloty (10,8 MSEK) i tillägg till de tidigare två i stadsstöd som krav för att driva verksamheten i samma omfattning som tidigare.

Polska medier konstaterar att spelarna blivit utan fem löneutbetalningar säsongen 2017/18. Inför nästa spelår förekommer uppgifter om sjunkande löner med 25 procent.

Klubben är vid vägs ände, vilket Bertus Servaas erkänner:
– Vi är skuldsatta. Men jag skulle också gärna sitta ner och diskutera tanken om klubbens image och prestationer som PR för kommunen de senaste åren. Likaså beloppet på vårt stadsstöd under de kommande åren, eftersom problemet troligen återkommer och det nuvarande stödet är i mitt tycke otillräckligt. 

– I mitt brev till kommunen skrev jag att under mina 16 år som president har stadens andel i klubb-budgeten varit elva procent. Det är inte mycket, som jag ser det, säger Servaas till echodnia.eu och förnekar samtidigt uppgifterna om ett rekordbud från PSG på Luka Cindric.

Genom sitt företag i textilbranschen har Servaas genom åren pumpat in pengar i klubben. Ett flöde som nu verkar tilltäppt.
– Jag gör allt med hjärtat, inte för egen vinning utan för Kielce och fansen. På senare tiden har jag inte kunnat bidra med lika eftersom företaget går igenom en omorganisation. Jag är den största arbetsgivaren i stan, jag är ansvarig för 1 800 människors tillvaro, säger han.

LÄNK: Bertus Servaas: Albo PGE VIVE jest potrzebne Kielcom, albo nie. Grozi nam upadłość, ale wierzymy w pomoc miasta