Al Duhail asiatiska CL-mästare – vann heta mötet

Al Duhail blev asiatiska CL-mästare för tredje gången. Foto: Sudiarabiens Handbollförbund

Under måndagskvällen blev Al Duhail asiatiska CL-mästare för tredje gången i klubbens historia. Detta efter 27–24 mot Al Kuwait i finalen.

Det var på förhand en het match som väntade mellan en fornstor asiatisk handbollsmakt representerat av Al Kuwait och den nuvarande fanbäraren Qatars bästa lag Al Duhail, som Handbollskanalen skrev om igår.

Al Kuwait inledde starkast och gick tidigt upp till en 5–1-ledning. Man satt sedan i förarsätet hela vägen till halvtidsvilan och kunde ta paus med 12–10 på resultattavlan. Al Duhail la tidigt i andra halvlek i en ny växel och var förbi redan två minuter in. En ledning som stod sig matchen ut och resulterade i ett vilt jubel.

Inför finalen talades det mycket om Al Duhails storstjärna Angel Hernandez – och det var en spelare som levde upp till förväntningarna. Poängbäst på planen ledde han sitt lag till guldet med sju mål och nio assist.

Målvaktskampen var också en nyckelmatch i matchen på förhand. Där blev det aningen förvånande inte Althafiri Abdulaziz som vaktade målet för Al Kuwait, utan Ali Safar som slutade på 26 i räddningsprocent. Desto vassare var Al Duhails Mohamed Sfar som även han lite oväntat fick störst förtroende. Han visade dock varför och landade på starka 32 i räddningsprocent.

Med detta vann alltså Al Duhail sitt tredje asiatiska Champions League-guld och har nu vunnit näst flest någonsin. Flest guldmedaljer har ett annat qatariskt lag i form av Al-Sadd plockat hem, med sina fem stycken.