Hamburg tillbaka i Bundesliga – efter fem år

HSV Hamburg firar avancemanget till Bundesliga. Foto: @Fishing4 / Thorge Huter

HSV Hamburg är tillbaka i Bundesliga efter fem tuffa år. Detta sedan laget slagit tiondeplacerade Hamm-Westfalen med 32–28 under tisdagskvällen.

Hamburg vann Bundesliga 2011 och Champions League 2013. Mitt under säsongen 15/16 tvingades man begära sig själva i konkurs och fick börja om i den tyska tredjedivisionen. Nu är klubben återigen tillbaka i högstaligan.

Det krävdes minst en seger på de sista två omgångarna för att Hamburg skulle säkra avancemanget upp till Bundesliga. Det ordnade Torsten Jansens lag på första försöket genom att slå Hamm-Westfalen med 32–28 på hemmaplan under tisdagskvällen.

Hamburg ryckte snabbt åt sig en ledning i matchen som stod sig halvleken ut. 17–14 visade resultattavlan i paus. I den andra halvleken lyckades man snabbt skaffa sig en fyramålsledning som höll sig hela vägen till slutsignalen. Stor matchvinnare blev Niklas Weller med sina sju mål.

Inför den avslutande omgången i andradivisionen är Nettelstedt-Lübbecke i förarsätet när det kommer till den andra och sista uppflyttningsplatsen. Klubben har allt i egna händer där en vinst är allt som krävs. Nettelstedt-Lübbecke har en poäng ner till Gummersbach på tredjeplatsen.