Andra tröjvinnarna: H43 Lunds P16 digitalspringer till Uppsala

Andra tröjvinnarna i Handbollskanalens tävling om hur lag tränar innovativt under Corona-perioden blir H43 Lunds P16-lag. Det gör de för att laget ska springa lika långt som det är från Lund till IFU Arena i Uppsala – där steg 5 i USM avgörs.

510,86 km från Arenan i Lund, det är Första Advent och ljusstakarna och adventsstjärnorna lyser upp vår väg. Nu befinner vi oss i Södermanland och passerade nyss Flen, Södermanlands hjärta.

Så kan det se ut på H43 Lunds hemsida där P16-lagets tränare Jonas Brandt, tillsammans med de andra ledarna, har skapat en blogg med omgivningsbeskrivningar för den imaginära rutt som laget springer från Lund mot IFU Arena i Uppsala.

Vi har satt som mål att försöka nå Steg 5 i Uppsala, så varför inte springa dit. Vi hade tidigare hoppats på att träna i smågrupper men det fick vi inte. Sen tränar grabbarna en del på gym så det var mest konditionen vi ville se till att de håller igång, säger Jonas Brandt till Handbollskanalen.

Från Lund till IFU Arena är det 632 kilometer, om man tar de faktiska gångvägarna och inte bilvägar, det har Jonas Brandt Googlat sig fram till via kartor och vägvyer. Meningen är att alla spelare ska genomföra minst två löppass i veckan och sen skicka en selfie på sig själv då de är ute och springer, samt rapportera i lagets Facebook-grupp hur långt de har sprungit.

– Vissa har sprungit väldigt mycket, upp mot 13-14 kilometer per gång. Men det är inte det viktigaste. Det viktigaste är att de kommer ut och springer och aktiverar sig nu i det här tråkiga läget. Och sen är det bra att kommunicera lite via Facebook så att man inte tappar kontakten och det sociala, det har nästan varit det svåraste under allt det här.

Och vad ska ni göra med den signerade landslagströja ni har vunnit?

– Vi har inte riktigt bestämt ännu. Vi har funderat på om den ska gå till den som har sprungit längst eller flest gånger. Men det är inget bestämt, vi ska fundera vidare.

Som ni såg i början av texten har laget redan tagit sig 510 kilometer upp till Flen. Det är alltså inte långt kvar till Uppsala.

Har ni nån plan B när ni har sprungit hela vägen till Uppsala?

– Tja, jag har kollat lite på rutten till Partille i Göteborg.

Förutom den digitala sträckräkningen från Lund till Uppsala så använder sig H43 av en digital julkalender med lite annorlunda ”pris” innanför luckorna.

– Man kan hitta gratiskalendrar på nätet som man kan göra själv. Så där har vi lagt in selfies på killarna bakom varje lucka, tillsammans med ett Youtube-klipp med snygga räddningar eller mål. Och så en liten vers med uppmaning om hur mycket de ska träna under dagen. Igår var det till exempel att göra 60 armhävningar. Det gäller att börja lite lätt.

H43 Lund P16 vinner Jesper Nielsens gamla matchtröja som är signerad av Lukas Karlsson. En dubbelvinst!

Läs mer om tävlingen och skicka era bidrag för att ha chansen att vinna någon av de tre återstående tröjorna:

LÄNK: TÄVLING: Vi har signerade tröjor – ni har tipsen!