IHF planerar att ha publik på VM 2021 i Egypten

Publik under träningslandskampen i handboll mellan Sverige och Egypten den 5 januari 2020 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Internationella handbollsförbundet (IHF) arbetar i dagsläget med att få in publik på läktarna under VM 2021 i Egypten, det skriver tyska Bild efter en intervju med förbundets ordförande Dr. Hassan Moustafa – som länge har hoppats på publik.

När världen stänger ner mer och mer så passar IHF på att jobba för att ta in publik på herrarnas VM 2021 i Egypten. Turneringen, dit Sverige har kvalificerat sig, ska spelas 13-31 januari.

– Ja, vi planerar att organisera VM med åskådare – förstås inte i full kapacitet, men beroende på arenan och den situation som råder då med Covid-19, säger Dr. Hassan Moustafa till Bild.

Arenorna som ska anordna VM i Egypten är Kairo Stadium, New Capital Sports hall i Kairo, 6:e oktober-sporthallen i Giza och Borg Al Arab i Alexandria. Den förstnämnda har en kapacitet på drygt 17000 åskådare. New Capitals sporthall tar 7500 personer och de två sistnämnda tar in ungefär 5000.

Sverige kommer att spela i den största hallen, Kairo Stadium, då man har hamnat i Grupp D tillsammans med värdnationen Egypten. Därutöver finns även Tjeckien och Chile som motståndare i gruppen.