Svenskarna i Coburg får ny lagkamrat i serbisk måltjuv

Svenskarna Tobias Warne och Pontus Zetterman i Coburg får in en ny lagkamrat för att hjälpa laget kvar i Bundesliga. Det handlar om målfarlige vänsterkanten Milos Grozdanic från Vojvodina, det meddelar Coburg på sin hemsida.

HSC 2000 Coburg har haft en tuff inledning som nykomlingar i Bundesliga. Efter åtta matcher är man det enda laget utan poäng. Dessutom snittar laget 24,5 mål per match, vilket också tillhör det absoluta bottenskiktet.

Nu hoppas klubben vända mål- och poängtrenden med en ny målfarlig vänsterkant från Serbien. Milos Grozdanic har spelat för de sjufaldigt regerande mästarna Vojvodina de senaste fyra åren, där han varit en av lagets viktigaste spelare.

Förra året uppmärksammade Handbollskanalen 25-åringen då han blev en av blott tio spelare som gjort över 100 mål i en och samma SEHA-Liga-säsong. Coburg hoppas nu att vänsterkanten kan ta med sig vinnarrutin och enkla kontringsmål till Tyskland för att hjälpa laget uppåt i tabellen.

Kontraktet mellan Coburg och Grozdanic är skrivet fram till juni 2022. Vänsterkanten själv är redo för att ta nästa steget i karriären.

– För mig är flytten till Coburg den mest logiska steget för min karriär. Jag vill bevisa mig i Bundesliga och göra min del för att laget ska stanna kvar i högstadivisionen. Jag har varit i Coburg i några dagar nu och jag gillar verkligen hur människorna här lever för handbollen, säger Grozdanic på Coburgs hemsida.