Milos Grozdanic – tionde spelaren att nå prestigefyllda målgränsen

Sedan SEHA Liga startade har bara tio spelare lyckats göra över 100 mål på en säsong. Den senaste i ledet är Vojvodinas 24-åriga vänsterkant Milos Grozdanic, skriver SEHA Liga på sin hemsida.

Varken före eller efter turneringen ansågs Vojvodina som ett av de stora lagen i årets SEHA Liga, cupen för Balkans bästa lag. Laget slutade i mitten av tabellen men nere på lagets vänsterkant hittar man turneringens bästa målskytt i serben Milos Grozdanic.

Den nyss fyllda 24-åringen mäktade med hela 102 mål i turneringen och med det vann han skytteligatiteln framför Presovs högernia Bruno Butorac på 90 baljor. Grozdanic är inte bara en kontringssnabb springare med bra avslut, han är även en straffskytt av rang.

I årets turnering drog han dit hela 49 mål på straff, på 60 försök, och blev därmed även SEHA:s mest straffmålgörare för säsongen.

Målskörden är extra överraskande då han i inledningen av säsongen var tänkt att dela kantsysslan med bosniska stjärnan Alen Ovcina. Men bosniern skadade sig illa och det gav utrymme för Grozdanic – som tog plats och sällade sig i stjärntäta ”Klubb 100”.

Medlemmar i ”Klubb 100”:
Dainis Kristopans
Radoslav Antl
Igor Vujic
Halil Jaganjac
Blaz Janc
Rastko Stojkovic
Milan Djukic
Zlatko Horvat
Timur Dibirov
Milos Grozdanic