Även Danmark kallar in målvakt – Poulsen ersätter Toft?

Sandra Toft. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån.

Danmarks målvakt Sandra Toft har haft problem med känningar av en skada och missade lagets senaste träning. Därför kallar förbundskapten Jesper Jensen in rutinerade Rikke Poulsen som ersättare för 31-åringen på söndagens träning, det meddelar danska förbundet på sin hemsida.

I morse rapporterade Handbollskanalen om att Norge gör en målvaktsrockad då Katrine Lunde ansluter till truppen istället för Covid-positiva Silje Solberg. Nu har även Danmark fått oväntat problem på målvaktsposten då Sandra Toft känner av en skada på rumpan.

Istället för 31-årige Sandra Toft med 121 landskamper kallar Danmark in 34-årige Rikke Poulsen med 54 landskamper. Poulsen spelar till vardags sin handboll i Team Esbjerg, där hon ersatte Sandra Toft som flyttade till franska Brest. Poulsen har inte deltagit i ett mästerskap med landslaget sedan VM 2015, då också på hemmaplan i Danmark.

Det är oklart hur pass allvarlig skadan på Sandra Toft är men i Rikke Poulsen får förbundskapten Jensen en rutinerad potentiell ersättare.