Andy Schmid kritiserar den korta sommarsemestern i Bundesliga

Andy Schmid, Rhein-Neckar Löwen. Foto: www.rhein-neckar-loewen.de

Bundesligas bäste spelare fem år i rad är inte glad. I en intervju med Mannheim Morgen menar Andy Schmid att sommaruppehållet i Tyskland är för kort för att hinna återhämta sig på.

ANNONS

– Säsongen slutar i början av juni, då ska det spelas landskamper och sen i början av juli börjar förberedelserna för nästa säsong. Det är inte tillräckligt med tid för att koppla av och ladda om, säger stjärnan till Mannheimer Morgen.

Rhein-Neckar Löwens spelgeni Andy Schmid tycker istället att Bundesliga ska trycka in fler matcher under veckodagarna för att på så sätt förlänga sommarledigheten för spelarna. Men då är man inne och tassar på ett redan hett ämne i Tyskland som är det allt för tajta spelschemat. 

34-åringen tycker dock att spelarna redan är inne i matchtempo under säsongen och att en match mer hit eller dit under veckorna inte spelar någon större roll – det är den korta vilan och det ryckiga schemat som är problemet. Om man lägger fler matcher under veckodagarna, menar Schmid, hinner man klart med säsongen tidigare och får istället upp till åtta veckors vila under sommaren.

Återstår att se hur det tyska handbollsförbundet försöker lösa paradoxen med det redan tätt packade spelschemat och den för korta ledigheten i Bundesliga.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here