Füchse Berlins kapten slutar – 42 år ung

Füchse Berlins mŒålvakt Petr Stochl under handbollsmatchen i EHF-cupen mellan Lugi och Fuchse Berlin den 15 februari 2018 i Lund. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Petr Štochl har spelat sin sista match för rävarna i Berlin. Den tjeckiska landslagskeepern som spelat i klubben sedan 2006 tackades av tårfyllt av de nästan 9000 Füchse-fansen i hemmaborgen i söndags.

ANNONS

Kapten Štochls gener nästan andas stolpvirke. 42-åringen har både fotbollsmålvakter och hockeymålvakter i släktträdet och storebrorsan, Jan Štochl, 43, står fortfarande i mål i tjeckiska ligan. Men nu är det dags för Petr att lägga de välanvända skorna på hyllan. Eller snart i alla fall, först ska han kvala Tjeckien till VM mot Ryssland.

I söndags stod dock kaptenen sin sista match för sitt Füchse Berlin. För tolv år sen, 2006, anlände Petr Štochl från franska Istres, dit han kom 2004 från Prag. Sedan ankomsten till den tyska huvudstaden har han hunnit vinna tyska ligan 2014, EHF-cupen 2015 och 2018 samt IFH Super Globe 2015 och 2016.

Den sista matchen han spelade blev också det en vinst. Bottenlaget, och numer nedflyttade, Hüttenberg kom på besök till Max Schmeling Halle i hopp om att säkra kontraktet. Men det slutade med vinst 28-23 till hemmalaget. En mardröm för Hüttenberg men ett sagoslut för Štochl.

Efter slutsignalen startade hyllningarna till målvakten i applåder och jubel och höjdpunkter från den tolvåriga sejouren som rullade på videoskärmen.

– Det är svårt att säga någonting alls just nu, sa målvakten med tårar i ögonen, enligt Berliner Zeitung. Jag kommer aldrig att glömma applåderna jag har fått här.

Štochl, eller som tränaren Bob Hanning kallade honom – ”klubbens enda levande legend”, har gjort sin sista match som spelare i Berlin men han kommer att stanna kvar i Füchse som målvaktstränare. Såklart.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here