Danmark vann mot Schweiz i ”dålig” träningsmatch

Arkivbild. Foto: J Crosnier

Schweiz åkte till Danmark som uppvärmning inför dubbelkvalet mot Norge. De åkte hem med en förlust på 22-29 (8-14) och skuldbeläggning från danske Rasmus Lauge för matchens låga nivå. 

– Matchen blev slö, som vi kunde förvänta, trots att vi försökte säga till oss själva att hålla kämpan och tempot uppe. Men de spelar sju mot sex 45 minuter och det drabbar matchtempot. Det är tråkigt och det blev lite tarvlig handboll att se på, säger Lauge till danska TV 2 Sport.

Rasmus Lauge, som nyligen blev dubbelt prisad på danska handbollsgalan, och Danmark kunde dock enkelt springa ifrån Schweizarna på resultattavlan. Efter första halvlek hade Schweiz och storstjärnan Andy Schmid bara fått in åtta mål. Danmark med Mikkel Hansen på stundom lekhumör hade gjort 14.

Den andra halvleken blev därefter mer av en transportsträcka för danskarna som enligt egen utsago försökte att dra upp tempot för att bjuda publiken på mer publikinfriande spel. Men halvleken blev helt jämn målmässigt och Danmark vann totalt med 29-22.

Det var säsongens sista match för Danmark i Danmark och nu åker laget på träningsläger i Karibien innan det är dags för dubbla träningsmatcher med Frankrike. För Schweiz väntar en svår dubbeldrabbning mot Norge i kampen om VM-biljetten.