Klart: Lugi lånar Jonna Jelbring från Ystads IF

Jonna Jelbring. Foto: Ystads IF

Ystads IF har bestämt sig för att ge covid-19-krisande Lugi en hjälpande hand. En av lagets stjärnor, Jonna Jelbring, lånas ut till SHE-klubben under en månad.

– Otroligt tacksam att YIF släpper mig under denna märkliga tid och ger mig möjligheten att spela på hög nivå och försöka utmana mig själv till att bli en bättre handbollsspelare, säger Jonna Jelbring i ett pressmeddelande.

Lugi har haft enorma problem med covid-19 i truppen och går som följd av det tungt i SHE. Nu har Ystads IF bestämt sig för att ge klubben en hjälpande hand och låna ut stjärnan Jonna Jelbring under en månad. YIF:s damlag har uppehåll i division 1 södra och på så sätt finns möjligheten för YIF att hjälpa till.

– Eftersom vi ändå inte spelar så ser vi det som en möjlighet för Jonna att kunna hålla igång och på så sätt vara redo när vår serie sätter igång igen. Jag vet också att detta är en dröm Jonna haft att få testa på en högre division och när nu möjligheten dök upp för henne, och vi ändå inte får spela/träna, så ser vi inget hinder i att hon ska få testa på det, säger Michelle Fyhr Seifert från YIF.