Finalspelet i VM 2023 till Sverige

Valter Chrintz. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Om bara några timmar inleds VM i Egypten. Redan nu står det klart att nästa världsmästerskap, som kommer att avgöras i Sverige och Polen, får Stockholm som värdstad för finalspelet, det skriver Handbollslandslaget på sin hemsida.

Redan 2015 bestämde IHF att Sverige och Polen skulle dela på arrangörsskapet för VM 2023. Inte nog med att det är två länder som geografiskt är en bit ifrån varandra så blir det dessutom andra gången i VM-historien som 32 nationer ska delta.

Upplägget blir enligt följande: Sverige och Polen kommer att arrangera fyra grupper vardera i det inledande gruppspelet, två grupper vardera i huvudrundan och en grupp vardera i President’s Cup. Sedan tar Polen hand om de avslutande matcherna i President’s Cup samt öppningsmatchen.

Vad gäller slutspelet kommer en semifinal att spelas i Polen, men den andra semifinalen samt final, bronsmatch och placeringsmatcher kommer att spelas i Sverige och närmare bestämt i Stockholm.

– Tillsammans med våra vänner och kollegor i Polska Handbollförbundet hoppas vi att vi kan arrangera en fantastisk turnering, inte bara för fansen utan också för spelarna, rättighetsinnehavarna, domarna och alla andra som gör VM 2023 möjligt, säger Fredrik Rapp, ordförande för Svenska Handbollförbundet till hemsidan.

LÄNK: Finalspelet i VM 2023 spelas i Sverige