Staffan Olsson mer populär än Christer Sjögren – i Eksjö

Christer Sjögren och Staffan Olsson. Foto: Bildbyrån & Peter Knutson, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Småländska Eksjö fick under torsdagen finfrämmande när handbollslegendaren Staffan Olsson kom på besök för att prata om sin handbollskarriär, både som spelare och tränare.

Våra gamla handbollsprofiler är populära ute i landet. För när den före detta storspelaren tillika svenska förbundskaptenen Staffan Olsson under torsdagen var inbjuden till ett frukostmöte med medlemmar i Eksjö stadsutveckling AB blev det publikrekord.

Det tidigare publikrekordet på frukostmötet i Eksjö innehölls av Christer Sjögren, främst känd som vokalist i Vikingarna, men han hade ingen chans när Staffan, som av arrangören beskrevs som ”en två meter långhårig och svårstoppad handbollsprofil” äntrade scenen. I lokalen var det fullsatt till sista stol samt en väntelista(!).

Den timslånga intervjun som leddes av radioprofilen Bengt Grafström omfattade handbollsverksamheten från starten i Skånela IF fram till dagens uppdrag i Paris Saint Germain. Staffan avslöjade att detta tränaruppdrag tar slut till sommaren vilket Handbollskanalen redan spekulerat i då PSG gjort klart med ny huvudtränare i form av Raul Gonzalez.

Vad väntar sedan? Staffan var hemlighetsfull, eller ärlig, och förklarade att inget nytt tränaruppdrag var klart.