EXTRA: Raul Gonzalez blir ny tränare för Paris Saint-Germain

Raul Gonzalez Gutierrez. Foto: Uros Hocevar/EHF

Paris Saint-Germain har gjort klart med succétränaren Raul Gonzalez från och med nästa sommar. 47-åringen har skrivit på för tre år med den franska storklubben. 

Paris Saint-Germain meddelar via sin officiella hemsida att klubben har lyckats göra klart med en riktigt tung ersättare på tränarposten till nästa säsong. Den spanska tränaren Raul Gonzalez, just nu tränare i Vardar Skopje, tar över den franska storklubben. Kontraktet sträcker sig över tre säsonger.

47-åringen har haft en fantastisk karriär i Vardar Skopje sedan han anslöt 2014. Den stora meriten som sticker ut är såklart titeln i Champions League förra säsongen.

Det här innebär också att den nuvarande tränaren, Zvonimir Serdarusic, lämnar efter ett par framgångsrika år. PSG har dock en tydlig ambition om att bli Europas bästa klubb, något som tros vara huvudanledningen till att laget vill förändra på tränarposten. Zvonimir Serdarusic har nämligen misslyckats med att vinna Champions League.

Allt talar även för att Staffan Olsson, som just nu är assisterande tränare i Paris Saint-Germain, också lämnar klubben efter säsongen. Han tackas nämligen varmt i samma artikel. Läs mer här!

Om du vill lära känna Raul Gonzalez lite bättre rekommenderas vårt personporträtt från i somras. Klicka här för att läsa det!