Serbisk division 3-match utreds – slutade 86–15

Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Ett fall av misstänkt matchfixning i den serbiska division 3-serien för damer kommer att utredas av Serbiens åklagarmyndighet. Detta sedan serieledarna ZRK Temerin vann en match mot ZRK Ravangrad med hela 86–15 (43–5).

En match i serbiska division 3 har rönt stor medial uppmärksamhet i Serbien på grund av en osannolikt stor målsskillnad. Serieledarna ZRK Temerin besegrade ZRK Ravangrad på hemmaplan med hela 86–15 (43–5). I kampen om uppflyttning vann samtidigt konkurrenterna ZRK Ruma med 47–18 (33–6) mot ZRK Mokrin. Eftersom de båda lagen har lika många poäng ser serien ut att avgöras på målskillnad.

Men nu vill det serbiska handbollsförbundet att matchen utreds. Efter ett extrainsatt möte den 4 maj lämnar de nu över ärendet till inrikesministeriet och Serbiens åklagarmyndighet för att fastställa ”eventuellt ansvar och skuld”, skriver de i ett statement som handbollssajten Handball-Planet hänvisar till.

Handbollskanalen har tidigare granskat förekomsten av matchfixning i en djupgående artikelserie i 12 delar. En av matcherna som granskades var en kvalmatch till European League, där H65 Höör mötte serbiska SPD Racnicki Kragujeva. Enligt en analys som en internationell toppdomare gjorde i samarbete med Handbollskanalen dömde domaren tydligt i favör till det serbiska hemmalaget. Mer om detta hittar du här.

Matchen finns att se i sin helhet nedan: