Elverum till final i REMA 1000-ligaen

Eric Johansson är klar med CL-spelet i Elverum. Foto: Elverum Håndball

Elverum besegrade Naerbo i den andra semifinalen av REMA 1000-ligaen. Det innebär att laget behöver en till seger för att kvalificera sig till finalen. 

Elverum började semifinalen absolut bäst och ledde tidigt med 5-1. Thorsten Fries storspelade i målet och släppte endast in två mål de första elva minuterna. Kasper Lien stod för sex mål i första halvlek och Elverum kunde gå till halvtidsvila med 17-10.

Thorsten Fries fortsatte dominera i målet, och räddade nästintill allt. Efter drygt sex minuters spel i andra halvlek tog Naerbo och Heine Jensen timeout, i ett sista försök att rädda matchen (12-22 i det läget). Timeouten gav dock ingen utdelning, utan Elverum fortsatte trumma på och kunde till slut jubla över 34-24. Vinsten innebär att laget nu leder semifinalen med 2-0.

Svenska Eric Johansson stod för ett av Elverums mål. Josip Vidovic utsågs till matchens bästa spelare.

Final i norska cupen

För Elverum väntar härnäst final i norska cupen på lördag, där Arendal står för motståndet. Arendal som spelar i den andra semifinalen av REMA 1000-ligaen (2-0).

– Cupen har alltid varit viktig för oss i Elverum, och det är en möjlighet att få en ny titel, säger tränarduon Raymond Hammar och Børje Lund till klubbens hemsida, och fortsätter:

– Vi förväntar oss en väldigt tät och jämn match, med mycket nerver. Det är två lag i mycket bra form som kommer kämpa i (minst) 60 minuter!