Kristian Tind Kristensen klar för Önnered

Kristian Tind Kristensen. Foto: Önnereds HK.

Önnereds HK satsar inför nästa säsong och nu har klubben gjort klart med en mittsexa från danska Odense. Kristian Tind Kristensen flyttar till Göteborg och skriver kontrakt med Önnered över två år.

Kristian Tind Kristensen har tidigare spelat för Randers HH, Midtjylland, Skjern Håndbold och norska Falk/Horten innan han återvände till danska ligan och spel med Odense under den senaste säsongen. Nu är 23-åringen klar för två säsonger med Önnered.

– I Kristian får vi in en M6:a där största styrkan är hans försvarsspel, trots sina 2 meter och 100kg är han väldigt rörlig, säger elitansvarig Christoffer Persson på klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi har letat efter en som kan ta den offensiva delen av mittförsvaret och är övertygade att Kristian är rätt man för detta. Kristian vill ta nästa steg i sin karriär och vi ser fram emot att utveckla hans spel tillsammans.

Kristian Tind Kristensen förklarar sitt val så här:

– Efter att ha snackat med Pontus och Christoffer hade jag ingen tvivel om att det är ett spännande projekt i Önnered där jag får lov till att utvecklas i en god miljö, samtidigt som jag kan hjälpa laget att nå målsättningen för kommande år, säger Kristensen om varför valet föll på Göteborg och Önnered.

Önnered tvingades kvala för att hålla sig kvar i Handbollsligan till nästa säsong. Inför nästa säsong har de gjort klart med Hugo Forsberg från Lugi, Mishels Liaba från Frederica HK och Jonathan Wiklund från Anderstorps SK.