Rostov-Don till cupfinal – debuten avklarad för Anna Lagerquist

Foto: Rostov-don

Som Handbollskanalen skrev om tidigare under dagen var det efter lunchtid dags för semifinal i den ryska cupen och det fanns svensk representation på planen. Rostov-Don mot Kuban Krasnodar. Stjärnklubbens nyförvärv, Anna Lagerquist, gjorde debut i en matchen som Rostov-Don vann stort.

Cupsemifinalen var Anna Lagerquist första match i den ryska klubben och kunde varit stortränaren Ambros Martins sista för densamma. Spanjoren som valt att lämna på grund av avståndet från familjen, något Handbollskanalen rapporterade om i juli.

Matchen och Lagerquist

Nu blev det inte tränare Martins sista match som huvudtränare för Rostov-Don och det går att diskutera hur stor inverkan Anna Lagerquist debutspel hade för slutresultatet men matchen fick en vändning från samma tidpunkt som hon kom in. Innan minut 15 var det en jämn tillställning.

”De första 10-12 minuterna var svåra eftersom det var början på matchen och matchandet men sedan började vi bryta oss loss. Vi fixade de fel i försvaret som vi hade. Då spelade vi väldigt bra handboll. Vi arbetade bra i försvar, sprang i snabba attacker och vann till slut genom det spelet”, säger Ambros Martin till klubbens hemsida.

Anna Lagerquist gjorde debut på planen för sin nya klubb efter kvarten spelade. Efter några få inledande nervösa minuter var Lagerquist inne i matchen och gjorde ett fint avtryck där hon dominerade bakåt. En kort men väl genomförd debut då hon byttes ut i minut 25. Vi får se om det blir fler minuter i morgondagens cupfinal. Matchen, den slutade med storseger för Rostov-Don till slut, 37-25.

Tränare Ambros Martin till vänster efter matchen. Foto: Rostov-Don

När Ambros Martin sen får frågan efter matchen om det är en speciell turnering för hans egen del då han slutar efter cupspelet, svarar han med en viss besvikelse och grämelse.

”Jag är mycket ledsen över att jag inte kunde ge Rostov-Don vad klubben ville ha av mig. Oavsett om vi vinner Russian Cup eller inte, kompenserar detta inte för det faktum att vi inte kunde vinna Champions League. Men det är livet. I morgon försöker vi vinna ytterligare en trofé, och jag skulle vilja önska att Rostov-Don vinner Champions League trots vad som än händer i världen.”, säger Lagerquists tränare på klubbens hemsida.

Martin syftar på senaste säsongens tunga besked om att Champions Leagues slutspel ställdes in på grund av Coronapandemin och att han således inte fick uppnå målet – att ta hem Champions League-titeln med sitt Rostov-Don.

Källa: RostovDon