Ambros Martin lämnar ryska Rostov-Don

Ambros Martin lämnar trots framgångar. Foto: Rostov-Don.

Den ryska klubben ”Rostov-Don” meddelade idag att de i samspråk med tränaren Ambros Martin valt att säga upp spanjorens avtal med klubben i förtid. Ett beslut som var hans eget.

Det blev sammanlagt två säsonger i Rostov-Don för spanjoren Martin, som ses som en av de mest framgångsrika tränarna någonsin på damsidan. Under hans tid i klubben hann de tillsammans vinna den ryska ligan två gånger och den ryska supercupen två gånger samt ta hem den inhemska cupen en gång. I Champions league föll de på målsnöret 18/19 då laget förlorade finalen mot Győri ETO KC med en boll. Nyligen anslöt den svenska landslagsstjärnan Anna Lagerquist till det framgångsrika laget och skulle då bli coachad av den duktige spanjoren, men nu blir det inte av.

Men varför lämnar spanjoren frivilligt när resultaten är iögonfallande goda? Svaret- familjen.

”Det var ett svårt beslut för mig. Jag har haft två underbara säsonger med det här laget. Mycket arbete har gjorts, det har varit stora segrar. Jag kände att jag kunde Rostov-Don. Det enda skälet till att jag lämnar teamet är önskan om att vara nära min familj, med barnen, som jag verkligen saknar. Det finns viktiga saker i livet som du måste fatta svåra beslut för.”, säger Ambros Martin på klubbens hemsida.

Han berättar där även att han trots alla framgångar med laget, inte är helt nöjd. Det finns en trofé som han grämer sig över att han inte fick lyfta med laget.

”Rostov-Don är en ambitiös klubb med stora mål varje säsong. Jag är mycket ledsen över att vi tillsammans inte lyckades vinna Champions League. Jag önskar att laget ska ta hem den efterlängtade pokalen så snart som möjligt, för spelarna och klubben är redo för det.”, säger spanjoren på klubbens hemsida.

Den spanska stortränaren kommer fortsatt att leda det ryska landslaget. Men på klubblagsnivå är tiden nu över i Ryssland, för den här gången.