Paris värvar portugisiska stortalangen

Joana Resende. Foto: SL Benfica.

Den portugisiska talangen Joana Resende kommer att spela sin handboll i Frankrike de kommande säsongerna. Lotten föll på Paris 92 och kontraktet är skrivet över två år, rapporterar den franska klubben.

19-åriga vänsternian Joana Resende är ett hett namn i portugisisk handboll. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna en inhemsk ligatitel samt en cuptitel. Gjort landslagsdebut, spelat mot Sverige och skjutit hem skytteligan i U19 EM häromåret.

I somras bytte hon ligamästarna Colégio de Gaia mot storklubben Benfica – där hennes pappa och den forne storspelaren Carlos Resende var tränare tills nyligen. I takt med att Carlos lämnar Benfica gör nu alltså dottern detsamma – och flyttar till Frankrike. Flyttlasset går till Ulrika Toft Hansens förra klubb Paris 92.

– Jag är jättetaggad på den här erfarenheten. Jag tror att det kommer bli ett fantastiskt äventyr och en bra möjlighet för mig att växa som professionell spelare. Jag kommer att göra mitt bästa, säger Joana Resende i ett pressmeddelande.