Bekräftat: Spanjoren blir ny tränare för Benfica

Chema Roudrigez, Veszprém. Foto: © Melczer Zsolt / SEHA League

Redan i början av året rapporterades det att spanjoren Chema Rodriguez var på väg att bli ny tränare för portugisiska storklubben SL Benfica. Nu bekräftas att så är bestämt, enligt Balonmano Actual.

Den forne playmakern Chema Rodriguez har en stor karriär bakom sig på planen med spel i klubbar som Valladolid, Ciudad Real, Atletico Madrid och Veszprem. Den senaste tiden har 40-åringen varit assisterande tränare för Ungerns herrlandslag bakom tränaren Istvan Gulyas.

Rodriguez ska dock ha haft stort inflytande på taktiken och spelsättet hos det ungerska laget och har väntats ta sig an större tränaruppdrag – vilket nu alltså blir i den portugisiska huvudstaden Lissabon med Benfica, där han tar över efter portugisen Carlos Resende.

Benfica är en av de tre stora elefanterna i Portugal, tillsammans med Sporting Lissabon och framförallt Magnus Anderssons Porto, som har tagit stora steg framåt inom topphandbollen. Dock är Benfica längst bak i näringskedjan av de tre, något som Chema Rodriguez kan ändra på?