Byter från Ystads IF till IFK Ystad: ”Jag var beredd att sluta”

När Ystads IF missade uppflyttning till Allsvenskan och kvalet ställdes in tog det så hårt på lagets högerkant Jessica Kihlberg Andersson att hon var nära att sluta med handbollen. Istället gör hon nu bytet från Ystads IF till IFK Ystad, rapporterar Ystads Allehanda.

Ystads IF var bara ett mål ifrån att ta sig upp till Allsvenskan i våras. Men istället för att ta poäng eller förlora med uddamålet, som man hade råd med, förlorade man mot S-hof med två mål och missade uppflyttningen – och kvalet som ställdes in på grund av Corona.

Förlusten tog så hårt på Jessica Andersson Kihlberg att hon funderade på att helt sluta med handbollen.

– Jag var beredd att sätta skorna på hyllan. Så tungt var det. Det tog många dagar att komma över det, säger hon till Ystads Allehanda.

För att hitta en nytändning gör hon nu istället som flera spelare i damlaget gjort nyligen och byter Ystads IF i division 1 till IFK Ystad i division 3. Där får hon dessutom återigen spela på högernio, istället för högersex dit hon förpassats mer och mer i YIF.

– Jag har alltid haft bra kontakt med Kenan (Kozica, IFK-tränare) och det här känns som en rolig satsning. Dessutom längtar jag efter att få spela högernia igen, och mer försvarsspel. Försvarsspel är liksom min trygga punkt i spelet. Jag är beredd att ge 110 procent för det, säger hon till Ystads Allehanda.