Pick Szeged lånar ut tredjemålvakten till Reykjavik

Jonas Källman och Pick Szeged gör ett år till i Champions League? Foto (arkiv): Pick Szeged

Nästa säsong får Valur Reykjavik storfrämmat då målvaktstalangen Martin Nagy kommer på lån från ungerska storlaget Mol-Pick Szeged, det rapporterar den ungerska klubben på sin hemsida.

21 år gammal, 202 centimeter lång, 20 juniorlandskamper med Ungern, har Sylvester Stallone som favoritskådis och äter helst fisksoppa. Där har ni isländska mästarna Valurs nya målvaktslån, Martin Nagy.

Den unga målvaktstalangen har fått spela tredjefiol i Jonas Källmans lag bakom Ungerns landslagsmålvakt Roland Mikler och Kroatiens dito Mirko Alilovic. Därför har ungrarna bestämt att låna ut 21-åringen till samarbetsklubben på Island.

– Jag fick ett jättebra erbjudande från Island, och eftersom min klubb Mol-Pick Szeged är deras samarbetspartner så kommer jag att vara en Valur Reykjavik-spelare nästa säsong, säger Martin Nagy på Pick Szegeds hemsida och fortsätter.

– Jag har sett mig omkring lite och jag gillar verkligen staden. Jag är förväntansfull på min utlandskarriär. En viktig del var också att mitt framtida lag kommer spela i en europeisk cup. Men många skojar med mig att jag inte behöver ta med mig shorts eller solskydd, avslutar han på hemsidan.