Dragan Nachevski avstängd från EHF-verksamhet i två år

Foto: TV2 Danmark & EHF

Efter dokumentären ”Misstänkt spel” hamnade Dragan Nachevski under lupp. Både IHF och EHF beslutade att stänga av domarchefen. I ”Court of Handball” får 68-åringen en tydlig dom – två års avstängning från alla uppdrag och aktiviteter hos det europeiska förbundet.

TV2:s dokumentär, där Handbollskanalen medverkade på ett hörn slog ner som en bomb i handbollsvärlden i somras.

Fenomenet med uppgjorda matcher fick tydligare kontur när Nachevski filmades med dold kamera under ett möte där en person, som utgav sig för att vara affärsman diskuterade matchfixning. Ett samtal som nordmakedonkiern aldrig rapporterade vidare i EHF:s interna system.

Court of Handball gör också klart att ärendet är delat i två. Den första frågan, kring den uteblivna rapporteringen är klar i och med avstängningen samt 5 000 euro i böter. Domen kan överklagas inom sju dagar, samtidigt som Nachevski kan drabbas av ytterligare straff.

”Juridisk hantering och undersökning rörande brist på integritet och rutinbrott kring betting pågår fortfarande”, skriver EHF på sin hemsida.

I det senare fallet handlar det om anklagelser från dokumentären där en domare på internationell nivå berättar om hur Nachevski via en annan person bad domaren att påverka resultatet i en match.

Via sin advokat har Nachevski nekat till att ha deltagit i matchfixning enligt TV2:s uppgifter.