Hammarby slog tillbaka mot Karlskrona

Linus Bergh. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Fem mål mer var kravet på förhand. Hammarby IF lyckades bättre än så i den andra åttondelen och tämjde HF Karlskrona med 38–28.

Bajen blev först till kvartsfinal i Svenska cupen efter en urladdning på hemmaplan. Linus Bergh fick tidigt ett övertag på Karlskronas skyttar medan Edwin Aspenbäck lade sista handen på flera av kombinationerna framåt.

Gästerna halkade efter med ett par utvisningar på kort tid och Hammarby vann ytterligare mark och stressade motståndaren med sitt offensiva försvar.

Josef Pujols återkomst till grönvitt har knappast gott någon förbi. Under måndagkvällen placerade han in sitt första mål i Eriksdalshallen på sju år och ordnade därmed 17–10 cirka 20 minuter in i cupreturen.

Karlskrona var inget riktigt hot över tid och förlorade betydligt fler dueller än när Blekingelaget hade hemmafördel för några dagar sedan.

Den sista chansen försvann kort efter 27–21 i matchminut 40. Hammarby samlade truppen i en timeout, stängde till bakåt och dubblade i det närmaste sitt försprång.

Hammarby IF–HF Karlskrona 38–28 (23–15)
Hammarby vidare med 64–58 sammanlagt.