Kärra upp i Allsvenskan – på målskillnad

Jonathan Berg, Kärra HF. Foto: Marek Hom.

Idag spelades sista omgången i herrarnas Div 1 Södra, och mycket jämnare än så här blir det nog inte i en serie. 

Inför sista omgången var det Kärra HF, Vinslövs HK och HK Ankaret som fightades om förstaplatsen som innebär direktresa till Allsvenskan. Det var en liten fördel för Vinslöv som delade samma poäng som Kärra, men hade 11 bollar bättre målskillnad.

I Kristianstad gjorde Vinslöv sitt jobb och och besegrade IF Kristianstad med 24-31. Bästa målskytt här var Albin Mesanovic för Vinslöv som gjorde 8 mål. Det såg bra ut.

Men när Kärra bjöd in GF Kroppskultur till Lillekärrshallen bjöd man på ett riktigt målkalas, och efter 18-10 i halvtid satte man ännu högre fart i andra halvlek och vann matchen med 40-19. 21 mål alltså. Det kan man tacka Tobias Jademan och hans bössa för. Vänsternian hängde dit 10 bollar och blev matchens bästa målskytt.

Den som har Rain mans sinne för matematik ser nu alltså att Kärra, i och med sin jätteseger, smet förbi Vinslöv och knep förstaplatsen med 3 måls marginal. Tala om dramatik!

Detta innebär alltså att Kärra går rakt upp i Allsvenskan medan Vinslöv och HK Ankaret kvalar. Hur motståndet ser ut där får vi reda på imorgon när Div 1 Norra spelar sin sista omgång.

Div 1 Södra omgång 22
HK Country – IFK Karlskrona 26-27
Kärra HF – GF Kroppskultur 40-19
HF Di Vide – HP Skövde 90 28-31
HK S-hof – HK Farmen 26-29
HK Ankaret – HP Warta 35-26
IF Kristianstad – Vinslövs HK 24-31

Länk till tabellen Div 1 Södra