Kärra tabelltvåa – på mållskillnad

Kärra HF. Foto: Marek Hom

Damernas Div 1 Södra spelade idag sin sista omgång och vi kan konstatera att Kärra HF verkar vara en förening med målskillnaden på sin sida.

Nej, ni ser inte dubbelt. Även Kärra HFs damer har idag anledning att fira tack vare 3 extra gjorda mål. Inför den sista omgången i Div 1 Södra Dam var det redan klart att nykomlingen IF Hallby IK passerade rakt genom serien och vidare upp i Allsvenskan.

Om andraplatsen var det dock en liten huggsexa. Kärra, Somby/Skövde och S-hof låg alla på 28 poäng, med Ystad IF HF hack i häl på 27. Eftersom Somby och S-hof inte är aktuella för kvalspel så var det i princip Kärra och Ystad som brottades om kvalplatsen.

Därmed hade Somby/Skövde och S-hof äran som på andraplatsen att kämpa för. Somby hade en liten fördel i och med sin fina mållskillnad som innebar 12 bollars fördel gentemot Kärra. S-hof låg en bit efter, men hade de båda lagen tappat poäng hade de kunnat kliva fram.

Somby/Skövde for till Karlskrona och gjorde vad man skulle där. Karlskrona Flottan besegrades med 24-31. Men så small det till, ännu en gång, i Lillekärrshallen. Tidigare bjöd herrarna på en riktig målfest och tog på så vis en direktkvalificering till Allsvenskan.

Damerna ville inte vara sämre, och när BK Heid UF kom på besök körde man över dem fullständigt. Efter 16-4 i halvtid landade slutresultatet till sist på 31-9, och Kärra hade putsat till sin mållskillnad så pass att man gled förbi Somby/Skövde, med 3 måls marginal.

Anfall verkar vara bästa försvar i Kärra HF, och nu väntar ett kvalspel där Tumba HBK står för motståndet.

Resultat omgång 22 Div 1 Södra
Karlskrona Flottan – HF Somby/Skövde 24-31
Kärra HF – BK Heid UF 31-9
Ystads IF HF – RP IF Linköping 23-22
Backa HK/ Kungälvs HK – IK Baltichov 23-18
HK S-hof – Kävlinge HK 34-19
IF Hallby HK – HK Farmen 39-19

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here