Rykte: Danska skytteligaledaren får som han vill – flyttar till Ålborg

Mikael Aggefors, Aalborg Håndbold. Foto: Ingrid Anderson-Jensen

Handbollskanalen vidarebefordrade för ett tag sen danska TV2 Sports nyhet om att landets skytteligaledare Nikolaj Läsö ville byta klubb. Nu verkar 22-åringen få sin vilja igenom då samma TV2 Sport rapporterar att han ska vara klar för mästarna Ålborg nästa säsong.

Århus mittnia Nikolaj Läsö började ironiskt nog att bråka sig bort från klubben i samband med lagets möte med Ålborg i mitten av september. Han ska då ha varit ”galet besviken” på den uteblivna satsningen från Århus sida, som dittills tagit tre vinster på tre matcher.

Efter mittnians transferbegäran har det blivit en vinst på fyra matcher för Århus – även om Läsö fortsätter att spräcka nät. 22-åringen som har två år kvar på sitt kontrakt har redan gjort 53 mål på sex matcher, vilket är 14 fler än lagkamraten Anders Kragh Martinusen på andraplatsen.

Med tanke på kontraktslängden och målproduktionen vill Århus inte släppa sin guldklimp, i alla fall inte för mindre än 400 000 danska kronor. TV2 Sport meddelar att de inte har några uppgifter om vilka summor det rör sig om men att det däremot verkar bli ett klubbyte för stjärnan från Århus till serieledande Ålborg, vilket bekräftas av ”flera källor.”

Övergången ska i så fall ske sommaren 2020. Det skulle innebära att Läsö spelar kvar i Århus resten av säsongen kan fortsätta och sprida ut mål, och förmodligen inte helt olustig stämning i omklädningsrummet.