Danska skytteligaledaren vill flytta – ”Helt galet besviken”

Foto: Bildbyrån.

Det är lite stel stämning i Århus för tillfället. Lagets bästa spelare tillika skytteligaledaren i danska högstaligan, Nikolaj Läsö, är ”helt galet besviken” på Århus och vill byta klubb. Flera danska toppklubbar vill ha mittnian från Århus, som i så fall vill ha 400 000 danska kronor i gengäld, rapporterar danska TV2.

Okej, som vanligt när två parter bråkar så brukar det finnas två olika sanningar. I fallet Nikolaj Läsö vs Århus handboll är dessa sanningar följande:

Niometersspelaren Nikolaj Läsö skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Århus till 2022. Nu vill 22-åringen bryta kontraktet i förtid. Anledningen vill han inte helt komma ut med men han menar att klubben under kontraktsförhandlingarna kom med flera löften om hur man skulle ta sig till nästa nivå. De löftena menar han att klubben inte har infriat, trots att laget vunnit två av tre matcher i år och endast förlorat mot regerande mästarna Ålborg med tre mål.

– Jag blev lovad när jag skrev kontrakt att vi skulle röra oss framåt som förening. Jag tycker det är tydligt utifrån att så inte är fallet för tillfället, sa stjärnan till TV2.

Århus tränare Erik Veje Rasmussen å sin sida menar att Läsö inte är arg över klubbens ovilja att röra sig framåt utan istället är arg över att Århus har satt en prislapp på honom, då han helst skulle vilja flytta helt gratis och därmed få mer konkret intresse från klubbarna som är intresserade – Ålborg och Skjern bland annat.

– Klubben säger: du får gärna lämna, för det är inte slavhandel det här. Men då ska din nästa klubb betala en summa pengar för att lösa dig från ditt kontrakt två år i förtid. Det är det som Läsö refererar till, som han tycker är orimligt, säger Rasmussen till TV2.

Inte full harmoni i Århus handboll med andra ord, och transfersagan lär fortsätta ett tag till.

LÄNK: Topscorer er ’helt vildt skuffet’ og vil løsrives fra sin kontrakt