KLART: Marcus Dahlin lämnar Mors-Thy efter säsongen

Marcus Dahlin. Foto: morsthy.dk

Häromdagen skrev vi om ryktet att Marcus Dahlin var på väg att lämna sin danska klubb Mors-Thy nästa säsong. Nu bekräftar klubben att högernian lämnar i sommar, men det är ännu inte klart till vilken klubb.

Marcus Dahlin är redo att ta nästa steg i karriären. Det är knappt fyra år sedan han kom till Mors-Thy från IFK Kristianstad, men årets säsong blir svenskens sista för klubben, det bekräftar nu både klubben och spelaren på lagets hemsida.

– Det har varit jättefina fyra år i Mors-Thy Håndbold, där jag har utvecklat mig kolossalt både som handbollsspelare och som människa. Jag har varit splittrad i mitt val men jag är säker på att det är rätt att röra mig vidare i karriären. Nu ska vi avsluta den här säsongen på bästa sätt och det vill jag göra tillsammans med laget, säger Marcus Dahlin på hemsidan.

Det är ännu inte bekräftat vilken klubb som blir 28-åringens nästa hemadress men det har ryktats om storsatsande Sönderjyske. Vilken klubb det blir lär märkas inom snar framtid.

Marcus Dahlin är född 1991 och fostrad i Stenungsunds HK. Karriären har sedan gått via Alingsås HK, TMS Ringsted (Danmark), ÖIF Arendal (Norge) och IFK Kristianstad för den 2,04 meter långe skytten. Han har även gjort 15 A-landskamper för Sverige.