Jesper Nöddesbo förlänger karriären ett extra år

Jesper Nöddesbo. Foto: J Crosnier

Danmarks evighetsmaskin Jesper Nöddesbo fortsätter att spela handboll även nästa säsong. 39-åringen hade tankar på att lägga av i sommar, men förlänger istället kontraktet med sin klubb Bjerringbro-Silkeborg ett år till, rapporterar danska TV Midvest.

Nästa år kommer Jesper Nöddesbo att gå in på sitt fjärde decennium som professionell handbollsspelare. Han började sin karriär i Holstebro säsongen 1999/00. Därifrån gick flyttlasset till Kolding innan han spenderade tio år i Barcelona – för att sen flytta hem till Danmark och Bjerringbro säsongen 2017.

Men den nuvarande säsongen i Bjerringro-Silkeborg hade kunnat bli mittsexans sista. Enligt TV Midvest hade den nyss fyllda 39-åringen planer på att lägga skorna på hyllan efter säsongen, men så blir alltså inte fallet. Jesper Nöddesbo förlänger karriären ett år till.

– Jag är glad för att klubben har användning av mig i ett år till men jag är också glad att jag har lusten till det, och jag känner mig privilegierad att kunna ta mitt beslut med det som bakgrund, säger stjärnan till TV Midvest. 

Förutom sin klubbkarriär har Jesper Nöddesbo spelat 223 landskamper för Danmark och stått för 450 mål. Mål har han även fortsatt att göra i år. På 10 matcher i ligan har mittsexan gjort 31 mål på 35 försök. Bara två spelare har bättre skottprocent än 39-åringen i Danmark, och då har båda skjutit dubbelt så få gånger.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here