Bjarte Myrhol måste operera magen – borta en längre tid

Bjarte Myrhol målar mot Sverige i EHF Euro Cup. Foto: Bildbyrån

Skjerns mittsexa Bjarte Myrhol måste operera sig för återkommande tarmbesvär, det rapporterar klubben på sin hemsida. Att 37-åringen blir borta ”en längre tid” står klart, men inget om exakt hur länge Skjern måste sakna sin norrman.

Skjern Håndboll skriver på sin hemsida att deras norske linjestjärna Bjarte Myrhol har haft återkommande infektioner i tarmen (Divertikulit). Därför måste 37-åringen återigen genomgå en operation i magen. Det blir Myrhols andra operationen på fyra månader, senast blev han opererad för ett hål i tarmen, skriver Skjern.

– Vi känner med Bjarte och familjen, som har varit igenom mycket de senaste månaderna. Vi vet inte mycket mer just nu än att vi kommer att sakna honom otroligt i laget, säger Skjerns ordförande Carsten Thygesen på hemsidan.

På planen är Bjarte Myrhol en av Skjerns absolut viktigaste spelare. I år har norrmannen gjort 26 mål i ligan, vilket han är fjärde bäst i laget med. Det blir säkerligen en tuff väntan för laget, och framförallt för familjen Myrhol, till besked kommer om hur operationen lyckades.

Bjarte Myrhol startade sin karriär i Vestli, Sandefjord, Veszprem, Nordhorn, Rhein-Neckar Löwen och Skjern. Han har dessutom spelat 236 landskamper för Norge och gjort hela 734 mål. Så sent som i VM 2019 blev han utsedd till turneringens bästa linjespelare.