RYKTE: Marcus Dahlin byter klubb i Danmark

Marcus Dahlin, Mors-Thy. Foto (arkiv): Mors-Thy Håndbold

Svenske högernian Marcus Dahlin kan vara på väg att byta klubb till nästa säsong. Enligt danska TV2 Sport satsar Sönderjyske på att värva in svensken från Mors-Thy.

Marcus Dahlin har byggt upp ett rykte som fruktad skytt i Danmark. Förra året kom den 204 centimeter höga högernian 23:a i skytteligan med 105 mål. I år har han jobbat ihop 22 mål på 6 matcher. Målproduktionen verkar ha pockat på Sönderjyskes intresse.

Enligt danska TV2 Sport ska klubben och 28-åringen vara nära ett kontrakt som börjar gälla sommaren 2020. Det skulle vara en fin förstärkning för Sönderjyske som för närvarande återfinns på sjätteplatsen, jämfört med Mors-Thy som ligger elva.

Sönderjyske verkar dessutom ha något extra spännande på gång till nästa säsong. Inför nästa sommar har de redan värvat in tre spelare i Morten Björnshauge från PAUC i Frankrike, samt Tobias Möller och Nikolai Vinther från Århus.

Enligt TV2 Sport ska även en till spelare från PAUC vara på väg in i och med att franska 20-åringen Noah Gaudin på vänsternio.

I Sönderjyske spelar redan två svenskar i målvakten Josip Cavar som värvades in från Lugi och Oskar Sunnefeldt från Sävehof som blev årets komet i Handbollsligan 2018/19.