Angelica Wallén stannar i Nykøbing Falster

Angelica Wallén och NFH möter tufft motstånd i Köpenhamn. Foto: PL-Photo.dk

Det gulblåa laget i den danska ligan gör plats för den välutvecklade förmågan att värdera rätt i anfall och andrafas även framöver. Det fina försvarsjobbet får också fortsätta ytterligare år när Angelica Wallén förlängt med Nykøbing Falster.

Wallén som hittills gjort två säsonger i NFH hade en del att fundera över kring framtiden. I en tidigare intervju (december 2018) med Handbollskanalen sade niometaren:

– Jag fyller 33 nästa år och funderar på hur länge jag ska spela handboll. Men belastningen är mindre när jag inte spelar i landslaget och kroppen mår bra. Jag trivs här och ser ingen anledning att flytta, men så längre inget är påskrivet håller jag alla dörrar öppna.

Kort tid efter att NFH stängt säsongen i de stora sammanhangen kom så beslutet. Wallén spelar vidare, i samma klubb.

– Jag har det riktigt bra här, på alla sätt. På planen och utanför, med våra fans och allt stöd. Om jag skulle fortsätta spela, särskilt i Danmark skulle det bli NFH, sade Wallén i en intervju på klubbens Facebooksida i samband med presentationen.

Lagets största framgång den gångna säsongen var pokaltiteln i mellandagarna. Internationellt nådde NFH kvartsfinal i EHF-cupen och försvann i den första slutspelsrundan på hemmaplan.

– Jag är verkligen stolt över det vi har presterat, i förhållande till de utmaningar vi haft, sade Wallén i klubbens intervju.