Angelica Wallén efter cuptriumfen: ”Skönt att viljan går före det ekonomiska”

Angelica Wallén i NFH 2017-20. Foto: Pl-photo.dk.

Odense hade 14 raka segrar i ligan och var laget att slå i Pokalfinalen. Det lyckades Nykøbing Falster med, i en sevärd och fartfylld duell där det bästa laget vägrade att skruva ner anfallstrycket.

– Vi är alla lite överraskade, hade inte räknat med att vinna. Just nu är det bara så härligt, sade Angelica Wallén till Handbollskanalen.

Förberedelserna var speciella. Finallagen kom till första tävlingsmatcherna på en månad efter att de EM-befriade spelarna tillbringat en träningsvecka tillsammans på Lanzarote.

– Vi hade halva laget borta och kunde träna på bra. Det var bra för mig att få köra på och komma in med lite mer ansvar offensivt.

Väl på plats för Final Four-helgen gjorde NFH processen kort med Randers och slog tillbaka Odense. Några korta steg tog vinnarlaget till ett specialinrett omklädningsrum med passande firarmusik och diverse drycker.

Senare på söndagskvällen gick turen via en hamburgerkedja på vägen hem från Esbjerg.

Men firandet har väl bara börjat?

– Gud ja. Tyvärr har vi två matcher nästa vecka, men ikväll får vi bara glömma det, sade Wallén som antog en avgörande roll med mycket ansvar och viktiga mål (fem totalt) mot slutet av finalen.

– Jag vet fortfarande inte vad som hände sista kvarten. Jag fick veta att jag var bästa målskytt, hade ingen aning om det innan. Bollen ska in, sen spelar det ingen roll vem som gör målen om det går bra, sade hon.

Du sätter in tacklingarna i rätt försvarsläge också?

– Ja, och vi fick en bra start. De är ett par kilo starkare och snabbare än Randers som vi slog igår men vi kör bara på med vår grej, fortsatte Wallén och plockade fram försvarsinställningen som en av nycklarna.

– Vi spelar med en kombination av 6–0 och offensivt försvar, ros till vår tränare (Jakob Larsen) som älskar 6-0 men har förstått att vi inte kan köra det fullt ut med våra spelare.

Odense var höstens dominant, det måste smälla högt att knäcka dem ?

– De har vunnit allt i danska ligan så det var skönt att sätta dit dem. Kollar man budget och spelarmaterial ligger de över men allt kan hända. Skönt att viljan går före det ekonomiska. Särskilt när man spelar för en mindre ort, sade Wallén.

Den mindre orten hade drygt 300 fans med sig på läktaren och fortsätter stödja sitt lag i EHF-cupen som börjar nästa helg. Samtidigt ligger NFH trea i ligan inför vårstarten i veckan..

Vad betyder cupsegern för fortsättningen av säsongen?

– Det känns som att vi i NFH alltid är en underdog, men vi börjar visa att vi ska tillhöra toppen nu, log Wallén som sitter på ett utgående kontrakt med klubben.

– Jag fyller 33 nästa år och funderar på hur länge jag ska spela handboll. Men belastningen är mindre när jag inte spelar i landslaget och kroppen mår bra. Jag trivs här och ser ingen anledning att flytta, men så längre inget är påskrivet håller jag alla dörrar öppna.

Är det extra skönt att vinna när du umgås med sådana tankar?

– Verkligen, det här ger så mycket extra, dessutom får man ett lyft i mitten av säsongen, sade Wallén till sist.