KLART: David Davis ersätter Ljubomir Vranjes i Veszprem

David Davis kan ta Veszprém hela vägen till CL-titeln. Foto: Telekom Veszprém

David Davis tar över tränarjobbet i Telekom Veszprem, det bekräftar klubben på sitt Twitterkonto. Kontraktet är skrivet på 1+1 år och till sin hjälp får Davis den förre Veszprem-legendaren Carlos Perez.

Vi skrev tidigare idag om ryktet att Davis var nära att ta över som tränare hos de ungerska mästarna. Nu är det alltså bekräftat av alla inblandande.

Spanjoren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 1 år med option för 1 års förlängning. 41-åringen kommer dock att fortsätta sitt tränaruppdrag som förbundskapten för Egyptens herrar parallellt med Veszprem-uppdraget.

Davis har tidigare tränat Vardars damer i Final 4 säsongen 2016/17 och är alltså egyptisk förbundskapten för herrarna sedan maj i år. Han har även tidigare varit assistent till Raul Gonzalez hos Vardars herrar som vann Champions League 2017, samt assisterat Koksharov i det ryska herrlandslaget.

Han har själv gjort 93 A-landskamper för Spanien med VM-guld 2005 och OS-brons 2008 så där finns gott om rutin från den internationella scenen.

Som assisterande tränare i Veszprem kommer han att ha den forne spelaren Carlos Perez, rapporterar klubben på sin hemsida.

Kubanen Perez har legendstatus i Veszprem efter 16 säsonger som spelare i klubben där det blev 343 matcher och hela 1 475 mål. Född i Havana på Kuba blev han 2002 ungersk medborgare och flerfaldig landslagsman.