Rykte: David Davis tar över Veszprem efter Vranjes

David Davies, HC Vardar. Foto: ©SEHA/ Uroš Hočevar

Det ryktas bli en ny spanjor på tränarbänken i Veszprem. Det är den förre storspelaren, tillika Egyptens förbundskapten, David Davis som sägs vara på plats i Ungern för att skriva på kontrakt, det skriver Handball-Planet.com. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Handball-Planet skriver att David Davis spenderade natten mellan måndag och tisdag i Veszprem och att ett kontrakt snart bör vara påskrivet. I så fall skulle 41-åringen bli den tredje spanjoren att träna det ungerska mästarlaget efter Antonia Carlos Ortega och Xavi Sabate.

Men främst ska han ta över efter Ljubomir Vranjes. Svensken fick lämna sitt jobb som tränare för mästarklubben efter att ha förlorat två av årets tre första matcher i Champions League. Droppen föll efter hemmaförlusten mot Vardar med 25-27.

Tanken är att den gamle vänsterkanten Davis ska få ny fart i det stjärnfyllda laget, trots dennes begränsade rutin som huvudtränare. Han har tidigare tränat Vardars damer i Final 4 säsongen 2016/17 och är alltså egyptisk förbundskapten för herrarna sedan maj i år. Det är det.

Men Davis har även tidigare varit assistent till Raul Gonzalez hos Vardars herrar som vann Champions League 2017, samt assisterat Koksharov i det ryska herrlandslaget.

Han har själv gjort 93 A-landskamper för Spanien med VM-guld 2005 och OS-brons 2008 så där finns gott om rutin från den internationella scenen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here