Stjärnkanten Manon Houette förlänger med mästarna Metz

Manon Houette, Frankrike. Arkivbild. Foto: Tommy Holl/ IBL

Manon Houette blir kvar i Metz ytterligare två säsonger, det rapporterar franska L’equipe. Kontraktet som skulle gått ut 2019 går nu istället ut 2021. 

Metz håller hårt i sina stjärnspelare när Brest håller på att rusta upp för maktskifte. Nu har den franska mästarklubben alltså skrivit på nytt kontrakt med vänsterkanten Manon Houette.

Houette har spelat 48 franska landskamper och gjort 82 mål, och har plockat på sig hela spektrat av mästerskapsmedaljer – ett guld från VM 2017, silver i OS 2016 och brons EM 2016.

26-åringen startade sin proffskarriär i franska Fleury, där Louise Sand numer spelar hennes position. Houtte spelade sex år för Fleury och blev utsedd till hela ligans bästa vänsterkant tre gånger.

Efter det blev det ett kort utlandsäventyr i tyska Thüringer innan hon gjorde comeback i Frankrike förra säsongen. Hon anslöt då till dynastin i Metz. Laget tog titeln den säsongen och Houtte blev för fjärde gången utsedd till ligans bästa vänsterkant.

Hennes prestationer har stått i klass för sig och Metz behåller spelaren nöjd med ett nytt kontrakt, och får behålla en nöjd världsspelare, till 2021.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here