Norska klubben anklagar turkiska klubben för sabotage

Kenny Ekman. Foto: May Elin Aunli

Det var efter Arendals bortaförlust mot turkiska Selka Eskisehir i Challenge Cup som norrmännen anklagade turkarna för sabotage. Bland annat menar Arendal att hemmalaget ska ha placerat ”stinkbomber” i omklädningsrummet och att det flöt urin och avföring på golvet.

Den norska klubben, där svenskarna Kenny Ekman, Max Jonsson och Martin Lindell spelar, skriver själva om händelserna på sin hemsida. Det var alltså i samband med förlustmatchen, 28-34, mot underdogsen från Eskisehir som det kom fram smått extraordinära uppgifter.

Bland annat anklagar norrmännen det turkiska laget för att ha smort in Arendals stolpar med fett, som, spekulativt, skulle göra att det blir svårare att få tag grepp om bollen för målvakterna som ofta rör stolparna.

Det ska även ha placerats ut ”stinkbomber” i Arendals omklädningsrum som luktade så illa att spelare och ledare inte kunde koncentrera sig och till och med kräkas. Och det ska dessutom ha flutit runt avföring på golvet.

– Det flöt avföring och urin i omklädningsrummet, säger Arendals sportchef Bjørn-Gunnar Bruun Hansen enligt norska Dagbladet.

– Jag har varit i Europacuper sedan 1991. Under hela den perioden har turneringarna arbetat med utvecklingen av Fair Play. Att vi 2018 ska uppleva att en hemmaarrangör tillåter personer, eller att de själva, placerar stinkbomber i gästernas omklädningsrum. Det är så ovärdigt för vår sport att det måste få allvarliga konsekvenser. Det är inte så här vi vill ha det, säger Arendals VD Bjørn-Gunnar Bruun Hansen på hemsidan.

Norska Dagbladet har även varit i kontakt med Eskisehir som förnekar all sorts inblandning i något sabotage.

– Sabotaget de pratar om var en olycka. Det handlade om publikens toaletter som finns på våningen ovanför bortalagets omklädningsrum. Någon oansvarig åskådare hade satt igen toaletten med papper och då läckte avloppet till våningen under. Det är orsaken till den dåliga lukten, säger klubben till Dagbladet.

Det lär bli ett aningen laddat möte i returen i Norge på fredag. Bruun Hansen uppmanar folk att mobilisera, heja på klubben och visa hur man vinner på ”ärligt vis”.