RYKTE: Sabina Jacobsen lämnar CSM Bukarest – för CSKA Moskva?

Sabina Jacobsen. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Den svenska landslagsspelaren Sabina Jacobsen lämnar CSM Bukarest i sommar och nästa destination är ännu inte känd. Obekräftade uppgifter ryktar dock om en sensationell övergång till CSKA Moskva.

Ni har den senaste veckan kunnat läsa om hur CSKA Moskva står redo att göra en rejäl satsning på ett damlag i handboll. Det är ett projekt som har full stöttning från det ryska handbollsförbundet då de ser risker med att Rostov-Don är allt för överlägsna – inte bra för rysk handboll.

CSKA Moskva har redan signerat landslagsmittnian Daria Dmitrieva från topplaget Lada Togliatti tillsammans med ett koppel av spelare som Utkina, Markova och Vedekhina. Nu ryktas det om en blågul stjärna.

Sabina Jacobsen kan nämligen vara på CSKA Moskvas radar för en övergång. Vår svenska landslagsstjärna har bekräftat att hon lämnar CSM Bukarest i sommar men en ny klubb är ännu inte annonserad. Kan det bli en flytt till Ryssland och ett riktigt äventyr?

Eftersom CSKA Moskva sägs ha gjort klart med Jan Leslie svalnar inte direkt det här ryktet. Leslie var tränare för Randers när Jacobsen spelade i klubben 2012-2014 så visst känner de varandra väl.

CSKA sägs också rycka i supertalangen Antonina Skorobogatchenko, skytteligavinnaren Daria Samokhina och nordmakedonskan Sara Ristovska. För att nämna några!