Serbiska ledare tar Sri Lanka till sydasiatiska spelen

Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Sri Lanka skickar över 600 idrottare tilll sydasiatiska spelen (SAG) i december. Däribland två handbollslandslag som ökat medaljförhoppningarna sedan ett par serbiska coacher anlänt, skriver Daily News.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Nedeljko Matic och Nenad Kraljevski är i tjänst på ön sedan den 1 augusti med korttidskontrakt över fyra månader.

Båda är garvade i tränargamet. Kraljevski fick Röda Stjärnan på rätt spår och har hanterat uppdrag i Nordmakedonien medan Matic ledde flera lag på olika nivåer i hemlandet innan avstickaren som tog ligatiteln i Israel till Maccabi Tel Aviv 2016.

Enligt den ryska sajten Handballfast kan vissa svårigheter uppstå med att få till ett slagkraftigt lagbygge på Sri Lanka. Totalt 26 herr- och damspelare på nationell nivå tränar för närvarande tillsammans i armens regi.

Den nyss anlända duon duckar inte för grovjobbet, men startar med andra värden i blickfånget.

– Jag kommer att fokusera till 80 procent på att förbättra tekniken, följt av smidighet och kraft, säger Matic till Daily News.

– Fråga mig inte om medaljer. Jag kommer att se till att handbollen i Sri Lanka omtalas med respekt från och med december, fortsätter han.

SAG 2016 slutade med Sri Lanka på sjätte plats, både för herrar (sist bland sex lag) och damer (nästjumbo av sju deltagare)

Länk: Handball eyes medal at South Asian Games powered by Serbian coaches

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here